Koninklijke naaktfoto's ook in Italiaans blad

Het Italiaanse roddelblad Chi gaat als tweede de naaktfoto's van Kate Middleton publiceren. Het Franse blad Closer publiceerde vrijdag als eerste kiekjes waarop de vrouw van prins William topless te zien is. Het Britse koningshuis sleept het tijdschrift voor de rechter.

Chi geeft aan dat maandag 26 pagina's in het teken staan van de naakte Kate, die tijdens een vakantie in Frankrijk werd gefotografeerd. Op de cover van het blad komt de titel 'De koningin is naakt' te staan.

Het tijdschrift Chi valt onder de uitgever Mondadori, waar ook Closer bij hoort. Op zijn beurt valt Mondadori weer onder Fininvest, opgericht door de omstreden voormalige Italiaanse premier Silvio Berlusconi.

Redacteur Alfonso Signorini zegt niet bang te zijn voor een aanklacht. Volgens hem zijn de foto's 'smaakvol' en zijn de pikante plaatjes niet schadelijk voor het imago van Kate.

Het Britse koningshuis kondigde vrijdag aan juridische stappen te ondernemen omdat publicatie van de foto's een 'groteske' inbreuk op de privacy zou zijn. Kates zwager prins Harry werd vorige maand ook al in verlegenheid gebracht, hij werd op de gevoelige plaat vastgelegd toen hij in Las Vegas naakt een feestje vierde. Hij onderneemt vooralsnog geen juridische stappen.