Tatum Dagelet maakt comeback in boerenliefdefilm

Tatum Dagelet, die furore maakte als vlotgebekte Brutale Meid, maakt haar acteercomeback in de romantische komedie Leve Boerenliefde. Dit laat de dochter van Hans Dagelet vandaag weten. Dagelet was in 2005 voor het laatst te zien in de jeugdserie Zoop.

Leve Boerenliefde wordt door regisseur Steven de Jong omschreven als een mengeling van Notting Hil, Alles is Liefde en Boer Zoekt Vrouw. Het verhaal draait om een boer die na het verlies van zijn vrouw genoeg heeft van de liefde. Wanneer er op zijn erf het datingprogramma Boerenliefde wordt opgenomen, raakt hij echter verliefd op de presentatrice van het programma. Wie naast Tatum zal schitteren als boer is nog niet bekend.

Dagelet was nogal verrast om gevraagd te worden voor de rol als Gooise presentatrice. "Ik weet dat als ik een datingprogramma zou maken, het binnen de kortste keren te grof wordt om uit te zenden", zegt Dagelet tegen Novum Nieuws. "Maar Steven wilde daar juist mee spelen, om het een beetje onvoorspelbaar te maken."

Dagelet wil alvast een tipje van de sluiter oplichten over de film. Er wordt ons volgens haar een kijkje achter de schermen bij grote tv-shows gegund. "Daar is het vaak het leukst", lacht ze. "Voor de camera is iedereen altijd voorbeeldig, achter de schermen vinden de ruzies plaats en worden de foute moppen getapt."

Het scenario van Leve Boerenliefde is geschreven door Dick van den Heuvel. Eerder werd al bekend dat Gerard Joling, Erben Wennemars en Maik de Boer hun opwachting in de film zullen maken. De opnames beginnen dinsdag op diverse locaties in Friesland. Daarnaast worden Rotterdam en Den Haag aangedaan. De film zal volgend jaar zomer in première gaan. 


Tatum Dagelet maakt comeback in boerenliefdefilm (Foto: Novum)