'Paul Depla faalt weer'

Diverse inwoners van de gemeente Heerlen is de lust tot stemmen vandaag vergaan nadat zij heel lang moesten wachten op de stembiljetten. Ook inwoners van Heerlerheide, Welten, Hoensbroek, Heksenberg en Heerlerbaan waren na lang wachten niet meer gemotiveerd om de zetelverdeling in de Tweede Kamer nog mede te bepalen.

Burgemeester Paul Depla (PvdA) baalt enorm van dit incident. Hij legt de verantwoordelijkheid echter bij de leden van de stembureaus die maar een kwart van de broodnodige stembiljetten zouden hebben meegenomen. Ook de sociale werkvoorziening, Licom, draagt schuld volgens de Burgervader wegens het te laat bezorgen van de resterende stembiljetten. De gemeente neemt nu het zekere voor het onzekere en bezorgde de biljetten alsnog zelf.

Paul zei verder dat het tekort en de daarmee gepaard gaande overlast maar van heel korte duur is geweest. Dit wordt echter tegengesproken door in ieder geval één inwoner van Zeswegen die via de lokale radio meldde dat het tekort om 13.00 uur nóg niet was opgelost.

Paul Depla raakte eerder in opspraak toen hij zich oraal liet bevredigen in een Nijmeegs fietsenhok door VVD politica Jolanda van Veluw, wat de geschiedenis in ging als de 'fietsenhok-affaire'. Dit werd later afgedaan als een privézaak.