SMN-directeur hekelt 'PVV-politiek' partijen

SMN-directeur Hasib Moukaddim roept de Marokkaanse gemeenschap op om vooral wel te gaan stemmen. Hij wil met deze actie zekerstellen dat er niet weer een coalitie met de PVV komt. Niet alleen de PVV moet het ontgelden, alle partijen krijgen een veeg uit de pan van de stichtingsdirecteur.

Moukaddim vindt dat alle partijen de moslims de afgelopen tien jaar alleen hebben gebruikt voor stemmenwinst en stemmingmakerij. Ook stelt hij dat migranten, met of zonder paspoort, te veel op een hoop worden geveegd. Hij plaatste zijn oproep dinsdag op de site van de Marokkaanse belangenbehartiger.

Ook de hoge werkloosheid onder Marokkanen schrijft de directeur toe aan het beleid van de PVV, "Dit is het gevolg van de omarming van de wraakideologie van de PVV door het huidige kabinet waardoor vrijwel elk overheidsinitiatief richting groepen in achterstandsituaties wordt gezien als voorkeursbeleid. Het resultaat hiervan is bijvoorbeeld de onevenredig hoge werkeloosheid onder Marokkaanse Nederlanders of het discriminerend inburgeringsbeleid" aldus Hasib.

Hij wijst de gemeenschap verder op hun eigen verantwoordelijkheid. "Marokkaanse Nederlanders moeten ervoor zorgen dat een nieuw kabinet de 'wraakideologie' van de PVV niet opnieuw kan omarmen, zoals na de vorige verkiezingen is gebeurd." Hij waarschuwt verder ook dat niet stemmen onplezierige gevolgen kan hebben, "Om dat te bereiken moeten zij gaan stemmen. Want door de grote afwezigheid van de allochtone stem kreeg de vorige coalitie de kans het integratiebeleid zo goed als af te schaffen”. Hij kan zich wel voorstellen dat de Marokkaanse Nederlander het nut van stemmen niet inziet. Daarover schrijft hij: "Er is veel te veranderen en dat moeten we zelf doen".