Provincie bespreekt redding De Utrechtse Spelen

De provincie Utrecht besluit dinsdag over een bijdrage aan De Utrechtse Spelen. De Gedeputeerde Staten bespreken een plan om het noodlijdende theatergezelschap te hulp te schieten met een eenmalige subsidie van twee ton. Een belangrijke oorzaak van het tekort is de openluchtopera Orfeo ed Euridice in de tuinen van Paleis Soestdijk.

Vorige week werd bekend dat De Utrechtse Spelen sinds begin vorig jaar een tekort heeft opgebouwd van 2,1 miljoen euro. In plaats van een begrote winst van zeven ton zorgde de herneming van het stuk in Soestdijk voor een tekort van bijna zes ton. De eenmalige subsidie waarover gesproken wordt kan ook hoger of lager uitvallen, laat een woordvoerder weten.

Ook de gemeente Utrecht en de Vrede van Utrecht moeten bijspringen. De stad bespreekt volgende week een bijdrage van 250 duizend euro. De Utrechtse cultuurstichting brengt vijftigduizend euro in. Een renteloze lening van acht ton moet het theatergezelschap verder uit de brand helpen.

De Utrechtse Spelen krijgt het geld onder strikte voorwaarden. Zo moet worden gereorganiseerd en moet een pand voor minimaal een half miljoen euro worden verkocht.