Wilders schrijft open brief aan Mohammed B.

nweenink, Vince_Taylor, Boswachtertje en Gweaneth hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon politiek binnenland nieuws Op de dag dat de uitspraak in de zaak tegen Mohammed B. wordt gedaan, heeft het Algemeen Dagblad een open brief van Geert Wilders aan Mohammed B. gepubliceerd. In de brief maakt Wilders aan B. duidelijk dat hij zich niet geïntimideerd voelt door de eerde geuite bedreigingen van de radicale moslim aan het adres van Wilders.

Wilders noemt in zijn brief het gebruik van geweld - hiermee waarschijnlijk doelend op de moord op Theo van Gogh - 'een teken van onmacht en zwakte'. Tevens kwalificeert hij B. als 'een groot gevaar voor de samenleving' vanwege zijn 'islamo-fascistische' opvattingen. Wilders - die nog steeds zwaar beveiligd wordt naar aanleiding van de moord op Van Gogh - gaf echter ook aan dat 'er ook vele moslims zijn die alles wat jij vertegenwoordigt net als ik hartgrondig verafschuwen'.

De rechtse politicus - die zich vorig jaar afscheidde van de VVD - toont zich strijdbaar in zijn brief. 'Ik hecht er ten slotte erg aan je te vertellen dat ik me nooit heb en nooit zal laten beïnvloeden door dreigementen van wie dan ook', aldus Wilders. Ook zegt hij van plan te zijn 'met alle democratische en parlementaire middelen die ik heb en met nog meer overtuiging dan ik al had, blijven te vechten tegen de extremistische radicale islam'. Mohammed B. werd vanochtend in Amsterdam veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf vanwege verschillende geweldsdelicten, waaronder de moord op Theo van Gogh.

Met denk aan alle FOK!kers die ons dit via de nieuws-submit hebben gemeld. De complete brief van Wilders aan Mohammed B. valt hier te lezen.