'Incest is als homohuwelijk'

Deze vreemde vergelijking werd gemaakt door regisseur Nick Cassavetes. Onder andere bekend van The Notebook.

Cassavetes is van mening dat er niets mis is met 'een beetje incest'. Hij zegt het wel te snappen dat familieleden het met elkaar doen. Iets wat hij ook laat zien in zijn nieuwste film 'Yellow'. Waar hij op dit moment promotie voor maakt. In de film komen een broer en zus voor die een relatie met elkaar hebben.

Een interviewer vroeg de regisseur om zijn mening over incest. "Wat maakt het uit als mensen je veroordelen. Het is niet altijd zo, maar als je geen kinderen neemt. Wat maakt het dan uit? Hou van wie je wil, dat zeggen we toch ook over het homohuwelijk? 'Hou van wie je wil'."

"Als het je broer of zus is, is het super raar maar als je het zo bekijkt doe je niemand kwaad. Alleen de mensen die jullie liefde voor elkaar niet snappen zullen je veroordelen."

Aldus Cassavetes die twee jongere zussen en twee dochters heeft. Of hij daadwerkelijk zo over incest denkt is nog maar de vraag. Het is natuurlijk een mooie manier om aandacht voor je film te vragen. Al slaat zijn vergelijking natuurlijk als een lul op een drumstel.