Tokkie-gezin neemt het op tegen de politie

Een straat in Dordtse wijk Oud-Krispijn genoot naast het mooie weer vandaag ook van een flinke vechtpartij. Zes mensen eindigden deze stralende dag namelijk in de cel.

De vechtpartij ontstond nadat de politie verhaal ging halen bij een familie die vlak daarvoor een steen bij een buurman door het raam had gegooid. Deze was daar gek genoeg niet van gediend en schakelde de politie in. De man zou al langer problemen hebben met de tokkie-familie.

Kort nadat de politie aanbelde bij het huis van de familie brak de pleuris uit in de voortuin van het huis en namen de zes gezinsleden het op tegen de aanwezige agenten. Met vereende krachten lukte het om de kansen-familie in de boeien te slaan. Echter niet zonder slag of stoot, vier agenten raakten lichtgewond.

Buurtbewoners waren het niet eens met het optreden van de politie. Onder luid geschreeuw en protest probeerden ze zich met de aanhouding te bemoeien. Ze vonden dat de politie veel te hardhandig optrad tegen het gespuis. Extra toegesnelde agenten konden de buurtbewoners op afstand houden.

Een van de toeschouwers heeft het hele gebeuren gefilmd en op YouTube geplaatst. Het filmpje is echter weer verwijderd. Het is helaas niet bekend of de zes arrestanten gewond zijn geraakt.