Feyenoord vanaf 2018 in nieuw stadion

Feyenoord speelt vanaf 2018 in een nieuw stadion. De Rotterdamse voetbalclub maakte donderdag bekend dat in 2016 wordt begonnen met de bouw van een nieuw onderkomen op Varkenoord, vlakbij De Kuip.

Het nieuwe stadion moet straks plaats bieden aan 63.000 toeschouwers en krijgt een uitschuifbaar dak. De kosten worden geraamd op 300 miljoen euro. Het consortium VolkerWessels is door Feyenoord en de stadiondirectie aangewezen als partner en kreeg de voorkeur boven BAM, dat als plan had om op de plek van de huidige Kuip een stadion te bouwen.

Over het ontwerp van het nieuwe stadion, dat moet komen te staan op de plaats van het huidige trainingscomplex Varkenoord, zijn nog geen beslissingen genomen. De komende twee tot drie maanden wordt eerst bekeken hoe de financiering rond moet komen. Daarna wordt het plan aan de gemeente voorgelegd, die wordt gevraagd bankgaranties te bieden.

Met de bouw van een nieuw stadion hoopt Feyenoord in de toekomst weer finales van de Champions League of de Europa League te mogen huisvesten. Over het lot van de huidige Kuip komt pas in een later stadium duidelijkheid.