FOK!filmtip van de dag: The Bourne Identity & Supremacy

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daaraan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te zien? Je leest het op FOK!.

Met The Bourne Legacy in het vooruitzicht zijn de eerste twee delen van de Bourne-reeks te zien. Om 20.30 uur op RTL7 start The Bourne Identity De film is het eerste deel van de reeks met Jason Bourne: de geheim agent die opgevist wordt uit de Middellandse Zee met geheugenverlies, twee kogels in zijn rug en een capsule met een Zwitserse bankrekening onderhuids geïmplanteerd. Hij blijkt echter een aantal kwaliteiten te hebben waarvan hij de oorsprong totaal niet weet. Vanaf het moment dat hij naar Zwitserland gaat om de bankrekening te bekijken weet hij een enkel ding zeker: Bourne is niet de enige die naar hem op zoek is.

Direct na de film start The Bourne Supremacyook op RTL7 maar om 22.50 uur. De film gaat verder waar The Bourne Identity ophield: aan het strand van een eiland waar Bourne en zijn geliefde Maria zich ophouden. Maar al snel weet de organisatie hen ook daar te vinden. Wanneer Bourne de moord op twee geheim agenten in de schoenen krijgt geschoven, wordt het rennen geblazen. Want Bourne wil niet alleen weten wie hem in de val heeft gelokt, hij wil ook vooral weer rustig kunnen leven zonder steeds achterom te hoeven kijken.