'Scientology op zoek naar vriendin voor Cruise'

De Scientology-kerk was acht jaar geleden actief op zoek naar een geschikte vriendin voor Tom Cruise. Actrices die deel uitmaakten van de Scientology-beweging, net als de acteur, werden opgetrommeld en onderworpen aan een intensief auditieproces, onthullen enkele voormalige aanhangers aan het Amerikaanse tijdschrift Vanity Fair.

De keuze viel uiteindelijk op de in Iran geboren Nazanin Boniadi, die na een transformatie en het instemmen met een geheimhoudingsplicht van eind 2004 tot en met begin 2005 een relatie had met Cruise. Na een goede start begon de acteur haar steeds meer te negeren en zei hij 'ik krijg meer liefde van een figurant dan van jou.'

Boniadi werd daarop naar een Scientology-kliniek gestuurd, waar ze brak en haar relatie met Cruise opbiechtte aan een vriend. Als straf moest ze onder meer toiletten schoonmaken met een tandenborstel. Vertegenwoordigers van Scientology ontkennen het hele verhaal echter en Cruise weigert te reageren.

De acteur ontmoette niet veel later actrice Katie Holmes, met wie hij trouwde en dochter Suri kreeg. Het huwelijk liep eerder dit jaar stuk, naar verluidt omdat Holmes vond dat Cruise doorsloeg in zijn Scientology-geloof.