Man opgepakt met doorgeladen vuurwapen op zak

In een parkeergarage in Den Haag is vrijdagmiddag een 22-jarige man aangehouden met een doorgeladen vuurwapen op zak. Hij verzette zich hevig toen hij werd gefouilleerd, laat het Korps Landelijke Politiediensten weten.

Surveillerende motoragenten zagen de man eerder op de middag met drie anderen in een auto bij een tankstation langs de A12 in Zoetermeer. Ze besloten hem te volgen, omdat de kentekenhouder van het voertuig bij de politie bekend is als vuurwapenbezitter.

In de parkeergarage aan de Lutherse Burgwal in Den Haag hielden de agenten de auto uiteindelijk staande. De vier inzittenden werden gesommeerd uit het voertuig te komen, waarna ze werden gefouilleerd.

De 22-jarige man, die geen vaste woon- of verblijfplaats heeft, verzette zich daarbij hevig. Hij beet een van de agenten en sloeg andere agenten. De man werd uiteindelijk tegen de grond gewerkt en geboeid. Hij bleek in zijn broeksband een doorgeladen vuurwapen te hebben zitten. De man is aangehouden en zit nog vast. De drie andere inzittenden van de auto konden hun weg vervolgen.