Arrestatie om lichaamsdelen Toronto

De Canadese politie heeft de ex-vriend opgepakt van een vrouw die werd vermoord en wier lichaamsdelen over heel Toronto verspreid lagen. De man is aangeklaagd voor moord. Dat heeft de politie maandag bekendgemaakt.

De man, de 40-jarige bouwvakker Chun Qi Jiang, is aangeklaagd voor het vermoorden van zijn ex-vriendin Lui Guanghau, moeder van drie kinderen. De bouwvakker en de vrouw zijn beiden Canadezen van Chinese afkomst. Ze hadden vier jaar een relatie, maar die liep kortgeleden op de klippen.

Het hoofd, de voeten en handen van Lui werden eerder deze maand aangetroffen in een rivier ten westen van Toronto. Een paar dagen later werden haar onderbenen, een dij en een arm aangetroffen in een kreek ten oosten van de stad. De vrouw werd op 10 augustus voor het laatst in leven gezien. Nog steeds worden er lichaamsdelen van de vrouw vermist.

De ontdekking van de lichaamsdelen kreeg veel aandacht, omdat eerder dit jaar porno-acteur Luka Magnotta werd opgepakt in verband met de verminking van een Chinese student. De lichaamsdelen van de Chinees zou Magnotta hebben opgestuurd naar politieke partijen en een school. De politie sluit een verband tussen de twee zaken uit.