Tientallen lijken gevonden bij Damascus

In een dagenlang belegerde voorstad van de Syrische hoofdstad Damascus zijn zondag de lijken van 32 burgers gevonden. Dat hebben activisten gezegd. Met die vondst inbegrepen zou het aantal deze week in Daraya gevallen slachtoffers de 320 zijn gepasseerd.

Volgens het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten werden de lichamen op straat gevonden. Sommige mensen kwamen door beschietingen om, anderen waren standrechtelijk geëxecuteerd. Onder de slachtoffers waren drie vrouwen en twee kinderen, aldus het Observatorium.

De Lokale Coördinatiecomités telden zaterdag driehonderd lijken in Daraya, van wie een aantal in massagraven was begraven. Zij spreken van een weektotaal van 633 doden. Het Syrische leger bestormde het opstandige Daraya donderdag, na een dagenlang durend bombardement.

De Britse regering heeft de 'brute slachtpartij' zondag veroordeeld. Staatssecretaris van buitenlandse zaken Alistair Burt zei dat als de verhalen waar zijn, 'dit een gruwelijkheid is van een nieuw niveau, die unaniem moet worden veroordeeld door de internationale gemeenschap'. Volgens Burt bewijst dit eens te meer dat de internationale gemeenschap dringend moet ingrijpen om het geweld in Syrië een halt toe te roepen.