Website DeliXL 'lek'

De website van één van Nederlands grootste horeca toeleveranciers lijkt een behoorlijk lek te bevatten. Gisterenmiddag kreeg FOK.nl toegang tot een pagina in het online bestelsysteem van DeliXL.

Door op een zoekmachine naar de bestelpagina van DeliXL te zoeken werd in de resultaten een link getoond die toegang gaf tot een pagina die doorgaans afgeschermd en onbereikbaar hoort te zijn. 

Het 'dashboard' van de website. Hier is zichtbaar op welke data er besteld is


Het was een persoonlijke bestelpagina waar klanten van DeliXL online bestellingen door kunnen geven. Op deze pagina werden recente bestellingen weergegeven. Het account waar de bestellingen mee gedaan waren behoort tot een restaurant uit Leiden. 

Het was voor de FOK!er mogelijk om op naam van het restaurant bestellingen te plaatsen en te veranderen in het systeem. Daarnaast konden alle klantgegevens van het restaurant ingezien worden.


De FOK!er maakte melding van het lek bij DeliXL waar verbaasd gereageerd werd. De medewerker gaf gelijk aan dat de inloggegevens van het restaurant veranderd zouden worden en dat het restaurant op de hoogte werd gebracht. 

Enkele uren na het ontdekken en melden van het lek is het niet meer mogelijk om in 'de keuken' van het Leidse restaurant te kijken. Of het probleem helemaal is opgelost is niet duidelijk. Via andere wegen lijkt het nog steeds mogelijk om toegang te krijgen tot het bestelsysteem van DeliXL.

 Alleen nog even bevestigen...