'The Voice 3 beste wat ik heb gemaakt'

Vanavond is het alweer tijd voor het derde seizoen van The Voice of Holland. John de Mol noemt het zijn 'beste productie ooit'.

Na Ben Saunders en Iris Kroes begint de zoektocht naar de volgende 'Voice of Holland'. Het programma wist de afgelopen twee seizoen miljoenen kijkers aan de buis gekluisterd te houden. Dit seizoen zou dat succes wel eens kunnen worden geëvenaard. Bedenker en producent van het programma, John de Mol, heeft er in ieder geval een goed gevoel over. Zenderbaas Erland Galjaard laat daarover weten: "Op vakantie kreeg ik een sms'je van John de Mol. 'Dit is het beste wat ik ooit heb gemaakt'. Ik wilde meteen weten om welk programma dit ging en hoopte dat het niet voor SBS was. Hij zei: 'The Voice 3. Ik heb het net gekeken, het is zo verschrikkelijk goed.'"

Nadat afgelopen seizoen Jeroen van der Boom plaats moest maken voor Marco Borsato, is het dit seizoen de beurt aan Trijntje Oosterhuis die de plaats van Angela Groothuizen naast mede-coaches Roel van Velzen, Nick & Simon en Marco Borsato inneemt. De zangeres, die inmiddels al ruim 22 jaar in het vak zit, denkt iets te kunnen toevoegen aan het programma. Afgelopen seizoen ging het volgens haar te veel over wie het eerste drukte, dit jaar wil ze dan ook 'geen geneuzel, maar slimme argumenten'.

Naast de intrede van Trijntje kan het programma rekenen op nog meer veranderingen. Zo heeft het decor een make-over gekregen en zijn de stoelen van het vorige seizoen vervangen door dezelfde als in Amerika worden gebruikt. Diezelfde draaiende stoelen zullen naast de bekende Blind Auditions een rol gaan spelen in de volgende ronde. In de Battle-ronde zullen de coaches de mogelijkheid krijgen om op hun knop te drukken en zo te kunnen overleggen met 2 eigen gekozen 'hulpcoaches'. Ook in de liveshows zullen er aanpassingen plaatsvinden, wat deze zullen zijn zijn ook bij de coaches niet bekend. "Wij kijken uit naar onze briefing, die pas op het laatste moment komt, zodat er geen geheimen uit kunnen lekken.", aldus Borsato.

Het programma bracht al eerder enkele succesnamen als Shary-an, Paul Turner, Jennifer Ewbank en Joan Franka naar voren. Vanaf vanavond 20:30 uur op RTL4 kun je weer kijken wie hun zullen opvolgen. Enkele kandidaten voor dit seizoen zijn al uitgelekt, waaronder Idols II-kandidaat Floortje Smit, Treble-Zangeres Niña van Dijk en singer-songwriter Leona Philippo. De finale vindt plaats op vrijdag 14 december; die dag kiest de kijker de nieuwe Voice of Holland.


Leona Philippo is een van de kandidaten dit seizoen