Bedrijf Oss ontruimd om mogelijke explosieven

Een bedrijf in het Brabantse Oss is donderdag enige tijd ontruimd geweest omdat in een ingekochte lading van het Britse leger een mogelijk explosieve stof zat. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft ervoor gezorgd dat er geen ontploffingsgevaar meer is, meldt een politiewoordvoerder.

Het bedrijf aan de Rijnstraat koopt onder meer gebruikte banden en velgen in van het Britse leger. Een medewerker was aan het einde van de dag bezig met het demonteren van de banden en velgen en trof daarbij de mogelijk explosieve stof aan. Daarop werd de politie ingeschakeld. Agenten oordeelden vervolgens dat het verstandig was de EOD erbij te roepen.

Bij het bedrijf waren slechts een of enkele medewerkers aanwezig toen werd besloten tot de ontruiming. Ook werd een gebied in een straal van vijftig meter rondom het pand afgezet. Volgens de politiewoordvoerder staat het bandenbedrijf op een industrieterrein, dat vanwege het einde van de werkdag al grotendeels verlaten was.

Volgens de politiewoordvoerder heeft het er alle schijn van dat inderdaad sprake is van een explosief, maar er is nog verder onderzoek nodig. De EOD neemt de explosieve stof mee en zorgt ervoor dat het voor verder onderzoek bij het Nederlands Forensisch Instituut terechtkomt. Die gaat de stof verder onderzoeken. Zodra de EOD de stof heeft meegenomen, worden het bedrijf en het afgezette gebied vrijgegeven.