FOK!filmtips van de dag: Resident Evil: Extinction

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daar aan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te zien? Je leest het op FOK!

Resident Evil Extinction 1

Resident Evil: Extinction is het derde deel uit de succesvolle reeks van Paul W.S. Anderson. Na Resident Evil (2002) en het ietwat tegenvallende Resident Evil: Apocalypse (2004) mocht Russell Mulcahy in 2007 op de regiestoel plaatsnemen om het door Anderson geschreven scenario te verfilmen. Resident Evil: Extinction begint vijf jaar nadat het T-Virus Racoon City met de grond gelijk heeft gemaakt en vervolgens over de wereld verspreid is geraakt. Het grootste deel van de mensheid loopt rond als een meute hongerige zombies en de continenten zijn grotendeels veranderd in dorre woestijnlandschappen. In de woestijn van Nevada ontmoet Alice (Milla Jovovich) een groep overlevenden uit Racoon City die op weg zijn naar het virusvrije Alaska. Wat volgt is een strijd op leven en dood met de Umbrella Corporation.

Resident Evil Extinction 2

Wat deze film vooral een must see maakt is dat er talloze verwijzingen in zitten naar andere films. Zo zien we verwijzingen naar onder meer The Birds, Planet Of The Apes, Cherry 2000 en Romero's Day Of The Dead. Daarnaast is dit ook het meest bloederige deel wat tot nu toe verscheen, dus genoeg redenen om te gaan kijken naar de FOK!filmtip van de dag om 22.15 uur op RTL7.

Voor degenen die An Inconvenient Truth hadden verwacht als filmtip, staat hieronder een korte uitleg voor het ontbreken van aandacht voor de documentaire die om 20.30 uur op RTL8 te zien is.

kouwe chuck

Veel filmplezier.

Ook meehelpen aan de FOK!filmtip? Meld je aan als redacteur nieuws voor FOK!film. Stuur een bericht met motivatie naar film@fok.nl!