Rosie O'Donnell getroffen door hartaanval

Rosie O'Donnell heeft vorige week dinsdag een hartaanval gehad. De comédienne mag naar eigen zeggen blij zijn dat ze nog leeft.

De 50-jarige O'Donnell voelde zich misselijk, had het warm en moest overgeven, waarna ze op internet naar symptomen zocht van een hartaanval. "Ik had veel van de symptomen, maar kon niet geloven dat het mij echt overkwam", schrijft O'Donnell in haar blog. Ze nam pijnstillers en bracht pas de volgende dag een bezoek aan een cardioloog.

"Ik heb niet naar 911 gebeld", vertelt O'Donnell verder. "Vijftig procent van de vrouwen die een hartaanval krijgt, belt niet naar 911. Ieder jaar gaan er tweehonderdduizend vrouwen dood aan een hartaanval in de Verenigde Staten. Wonder boven wonder was ik niet een van hen." Volgens de comédienne was een van haar hoofdslagaderen voor 99 procent geblokkeerd.

Enkele weken geleden werd bekend dat O'Donnell haar bruiloft uitstelt omdat haar verloofde Michelle Rounds ernstig ziek is. Rounds heeft tumoren in haar lichaam en lijdt aan een zeldzame ziekte die vergelijkbaar is met kanker.