'Naturisme sterft uit'

De jeugd van tegenwoordig vindt het steeds minder aanlokkelijk om naakt te zonnen. Tijdens een strandbezoek houden ze liever hun zwembroek of bikini aan dan hun naakte lichaam te showen. De belangrijkste redenen hiervoor zijn preutsheid en schaamte aldus het nieuwsbericht op Dichtbij.nl.

Volgens Henk Jan Kamerbeek van de Naturisten Federatie Nederland is het onder andere te wijten aan de cultuurverschillen dat naturisme taboe is onder de jongere generatie. "Na het sporten bijvoorbeeld houden Marokkaanse jongeren tijdens het douchen hun onderbroek aan en daarna volgt al snel de rest." aldus Kamerbeek. 

Hoewel er mensen zijn die naturisme met seks associeren, leggen de naturisten in hart en nieren die link absoluut niet. Zoals strandganger Quinten Maduro (25 jaar) aangeeft: "je begeeft je in een bepaalde setting waarin naaktheid als gewoon wordt bevonden."

Naturiste Regina Gerner hoopt dat meer jongeren zich tot het naturisme bekeren: "Het geeft een bevrijdend gevoel, en als je naar naturistencampings gaat, zul je ook merken dat de sfeer veel beter is onder elkaar. De mensen zijn rustiger, houden rekening met elkaar en zorgen ervoor dat de camping netjes blijft."