Zondag mogelijk warmste dag van de eeuw

Het wordt zondag in Limburg mogelijk zo warm dat het hitterecord van deze eeuw wordt gebroken. Dat meldt weeronline.nl zaterdag. Dat record staat nu nog op een temperatuur van 37,7 graden dat op 8 augustus 2003 werd gemeten in de Limburgse plaats Arcen.

Afhankelijk van de hoeveelheid bewolking stijgt het kwik mogelijk tot tegen de 38 graden in Limburg. Op basis van berekeningen aan de hand van de huidige luchtsoort is dat in ieder geval mogelijk, zegt een meteoroloog van weeronline. De kans dat ook het hitterecord aller tijden van 38,6 graden wordt gebroken is echter niet waarschijnlijk. Dat record stamt uit 1944 en werd gemeten in Warnsveld.

Zaterdag werd de hoogste temperatuur eveneens in Limburg gemeten. In de plaats Ell steeg het kwik tot 35,5 graden. Ondanks de hoge temperaturen zit ook een hittegolf er waarschijnlijk niet in. Daarvoor moet het in De Bilt vijf dagen op rij boven de 25 graden zijn, waarvan drie boven de 30. Donderdag werd de 25 graden niet gehaald in De Bilt. Maandag wordt het naar verwachting weer koeler.