Fransman zonder ledematen zwemt de vijf continenten

Iedereen droomt er wel van om zijn dromen werkelijkheid te laten worden. Zo ook Philippe Croizon. Philippe Croizon is een Franse zwemmer en niet zomaar een allround zwemmer. 

Hij heeft namelijk geen armen en geen benen, maar heeft het toch voor elkaar gekregen om van het Amerikaanse eiland Klein Diomedes naar het vier kilometer verderop gelegen Russische eiland Groot Diomedes te zwemmen. Hij heeft daarmee de laatste etappe van zijn zijn droom verwezenlijkt om al zwemmend de vijf continenten te verbinden.

Achttien jaar geleden werden bij Croizon zijn armen en benen afgezet nadat hij was geëlektrocuteerd door het bijstellen van zijn schotelantenne op zijn dak. Croizon verloor de wil om te leven nadat zijn laatste ledemaat was afgezet. Toen hij in het ziekenhuis lag en een documentaire zag op de televisie, inspireerde het de man om toch in leven te blijven. In het programma was een vrouw te zien die het kanaal van Frankrijk en Engeland had overgezwommen. Dit deed Croizon de vrouw na in 2010, echter dan zonder ledematen.


Met dank aan koelants voor de herschreven submit.