FOK! wat een weer...

Goedemorgen! Vergeleken met gisteren is het vandaag een stuk koeler. Het wordt ongeveer 20 graden aan zee tot 25 graden in het zuiden, wel flinke perioden met zon. De kans op een bui is klein, maar niet helemaal uitgesloten. Op de meeste plaatsen is het gewoon droog. En dit alles bij een zuidwesten windje van kracht 3 tot 4.

Op veel plekken viel het met de buien gisteren wel mee. Echter in het westen kwam het gisteravond wel tot actief onweer, en later op de avond ontstonden er ook in het binnenland enkele, soms zeer heftige, buien.

Dit zal ongetwijfeld enkele fraaie bliksemfoto's heeft opgeleverd, maar waarschijnlijk ook enige overlast. Dit is vanaf nu voorlopig niet meer aan de orde. Vandaag staan we aan het begin van een mooie periode. Misschien dat er vandaag nog een enkele kleine bui ontstaat, maar absoluut geen zware buien.

Het is vooral in het westen van het land een stuk koeler, doordat de wind uit het zuidwesten gaat waaien. Pal aan zee een graad of 20, in de Randstad nog 21 graden. In het oosten en zuiden warmt het nog lekker op naar een graad of 25. Uitstekend weer voor de grote festivals die deze dagen gaan plaats vinden, zoals Pukkelpop en Lowlands. Wel raden we iedereen aan om voldoende te drinken, want je verliest veel vocht in die volle zon.

De warmte is trouwens niet ver weg, en zal de komende dagen ons land weer inpalmen.

Nederland
Meer weer op FOK!

Vandaag gaat de camping voor Lowlands alvast open. Tenten opzetten in de stromende regen is er dit jaar niet bij, met 23 graden vandaag is het prima weer om buiten bezig te zijn. De komende dagen zal het op Lowlands echter behoorlijk warm worden; met 27 graden op vrijdag en 30 tot 32 graden op zaterdag en zondag raden we dan ook iedereen aan vooral veel (water!) te drinken. 

Ook gaat vandaag in het Belgische Hasselt Pukkelpop van start, zoals het er naar uit ziet houden ze het daar de komende dagen droog, vandaag met nog wat bewolking en vanaf morgen meer zon. Vandaag zal wel de koelste dag zijn met 'slechts' 25 graden, morgen en zaterdag temperaturen die kunnen oplopen tot zelfs 31 graden. 

Pukkelpop
Meer weer op FOK!

Wij zouden graag zien waar onze leden vandaag uithangen en daarom kun je een jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's verschijnen bij het weerbericht van morgen.

Wil je eindelijk wel eens weten waarom het steeds precies boven jouw hoofd regent? Of waarom de zon altijd lijkt te schijnen op het moment dat jij met een kater wakker wordt? Email je vragen over het weer naar weer@fok.nl en de weercrew maakt je weer wijzer.

Geniet ervan vandaag!

Deze prachtige foto's van de wolkenlucht boven Bergen aan Zee kregen we gisteren via weer@fok.nl van Dennis Claessens:

 
wolk
 
wolk
 
wolk
 
onweer