FOK! wat een weer...

Goedemorgen! Gisteren konden strandgangers in Egmond aan Zee rond een uur of 2 heel snel naar binnen want er trok daar een zware onweersbui over. Ook in Limburg en Gelderland kwam het soms met bakken naar beneden.

Vandaag is de kans op een bui tot de avond heel gering. Het is uitstekend weer voor allerlei buitenactiviteiten. Het gaat wel nog wat warmer worden dan gisteren; op de altijd 'frisse' Waddeneilanden een graad of 25, in het midden van het land zal het bij een warme zon ongeveer 28 graden worden. Limburg haalt mogelijk de tropische 30 graden.

Pas tegen de avond gaat het opletten geblazen worden, want dan liggen er actieve onweersbuien op de loer. Het is nu nog te vroeg om aan te geven waar, wanneer en hoe laat dus komen we rond 17.00 met een update, mocht de situatie zich versnellen dan zijn we er uiteraard eerder bij.

Even een korte blik op Europa nog, want in de ons omringende landen is het vandaag een Nationale Feestdag. Daar kunnen we eigenlijk vrij kort over zijn... Het is in de meeste landen om ons heen zonnig en nog wat warmer dan hier. Een onweersbui valt waarschijnlijk alleen in de Alpen. Alleen voor zuidwest-Duitsland is er een kans dat het in de avond, net als bij ons, actiever gaat onweren.

Update 13.40 er wordt gewaarschuwd voor onweer, windstoten en hagelbuien. Er trekt vanavond een actieve lijn van onweer van het zuidwesten naar het noordoosten van het land. Vooral Brabant, Limburg en België lopen kans op zware windstoten, hagel en hevige buien. De NS heeft laten weten uit voorzorg na 17.00 uur minder treinen in te zetten in verband met mogelijke kans op schade aan installaties door de hagel en harde wind, zie daarvoor ook dit bericht. Aan het eind van de avond zal de kans op buien weer afnemen. 


Nederland
Meer weer op FOK!

Voor de eerstejaarsstudenten die in Utrecht gaan studeren is er ook vandaag nog de Utrechtse Introductie Tijd. Dit is een festival dat je tot en met donderdag kunt bezoeken om kennis te maken met je medestudenten, de verschillende instellingen, de studentenverenigingen en de stad Utrecht zelf. Voor toekomstige studenten in Utrecht staat een warme dag gepland met temperaturen zo rond de 28 graden. Klik hier voor meer informatie over de UIT.

Utrechtse Introductie Tijd
Meer weer op FOK!

Wij zouden graag zien waar onze leden vandaag uithangen en daarom kun je een jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's verschijnen bij het weerbericht van morgen.

Wil je eindelijk wel eens weten waarom het steeds precies boven jouw hoofd regent? Of waarom de zon altijd lijkt te schijnen op het moment dat jij met een kater wakker wordt? Email je vragen over het weer naar weer@fok.nl en de weercrew maakt je weer wijzer.

Geniet ervan vandaag!

BiesboschOok in de Biesbosch stond er een lekker zonnetje (Foto: Pien85)