Enorme hennepkwekerij opgerold in kassen Bleiswijk

De politie heeft dinsdagochtend een gigantische hennepkwekerij ontdekt in een groot kassencomplex in Bleiswijk. In de kassen zijn twaalfduizend planten en negentigduizend stekjes gevonden, meldt de politie.

De kwekerij werd aangetroffen tijdens doorzoekingen die de politie dinsdag deed in een grootschalig onderzoek naar drugs- en mensenhandel. Ook drie woningen in Den Haag, een woning in Nieuwe Pekela en een bedrijfspand in Waddinxveen werden doorzocht.

In totaal zijn tien mensen aangehouden met de Turkse, Bulgaarse en Nederlandse nationaliteit. Ze worden verdacht van mensenhandel, hennepteelt en werken in een hennepkwekerij.

De hoofdverdachten hielden zich volgens de politie niet alleen bezig met grootschalige hennepteelt en -handel, maar maakten zich waarschijnlijk ook schuldig aan uitbuiting, een vorm van mensenhandel. De Inspectie SZW onderzoekt of de mensen in de kassen uit vrije wil werkten. De aanleiding voor het onderzoek was de ontdekking van een grote hennepkwekerij in Roelofarendsveen in augustus vorig jaar. In een kassencomplex werden na een tip duizenden hennepplanten en 150.000 hennepstekken aangetroffen. Die kwekerij bleek onderdeel te zijn van een grotere organisatie, die de politie en justitie nu denken te hebben opgerold.