Surface-tablet van Microsoft mogelijk 199 dollar

Er gaan talloze geruchten het wereldwijde web over die betrekking hebben op de mogelijke verkoopprijzen voor de Surface-tablets van Microsoft met Windows 8 en RT. De eerste geruchten noemden een hoge prijs, maar vandaag wordt 199 dollar genoemd.

J.T. Wang, topman van Acer, heeft namelijk gezegd dat Microsoft de prijzen van Surface moet aanpassen aan die van de overige hardwarefabrikanten als Acer en Lenovo. Zij maken ook tablets en computers met Windows 8 en een te lage prijs voor Surface zou dramatisch zijn voor de opbrengsten van derde partijen. Wang ziet daarom liever niet dat Microsoft een tablet op de markt zet van 199 dollar, maar hoopt dat ze in de categorie 499 - 599 dollar liggen.

Microsoft heeft officieel enkel nog maar gezegd dat de prijzen vergelijkbaar zijn met technisch gelijkwaardige tablets. Binnenkort komt Google met Nexus 7, een 7"-Android-tablet voor 199 dollar en Microsoft kijkt uiteraard ook naar die concurrentie. Verwacht officiële mededelingen over prijzen en beschikbaarheid in september of oktober, vlak voor de launch op 26 oktober.