Ajax financieel een 'puinhoop'

De financiële huishouding bij Ajax is één grote puinhoop. Dit schrijft De Telegraaf vanochtend. Volgens de krant hebben voormalig voorzitter Uri Coronel en oud-directeur Rik van den Boog er een puinhoop van gemaakt.

Door de handelingen van Coronel en Van den Boog moet Ajax nu ieder dubbeltje omdraaien, omdat beide heren forse en soms ook onverantwoorde risico's hebben genomen. De nieuwe leden van de Raad van Commissarissen (RvC) van Ajax, Theo van Duivenbode, Hans Wijers en Leo van Wijk en ook nieuwbakken directeur voetbalzaken Marc Overmars, zijn zich in elk geval dood geschrokken.

In de afgelopen periode heeft Ajax een omvangrijk saneringsproces in gang gezet. Zo werden Jan Vertonghen, Mounir El Hamdaoui, Dario Cvitanich, Ismail Aissati, Nicolas Lodeiro, Jeroen Verhoeven, André Ooijer, Aras Özbiliz, Dmitry Bulykin, Rodney Sneijder en Geoffrey Castillion al uitgezwaaid. Ook tegen de geboden transfersommen van Theo Janssen (Vitesse) en Vurnon Anita (Newcastle United) kan de ploeg eigenlijk geen 'nee' zeggen.

Mocht Ajax er in slagen om ook Gregory van der Wiel en Miralem Sulejmani te verkopen, dan is er weer voldoende financiële lucht om adem te halen. Bovendien kan de technische staf vanaf dat moment bekijken of er nog versterkingen gedaan kunnen worden. Toch is het nog de vraag of de Amsterdammers er in slagen om de gewenste krachten aan te trekken.