FC Gay niet opgewassen tegen Olympische Spelen

FC Gay heeft het zaterdag afgelegd tegen de Olympische Spelen. De thema-avond over homoseksualiteit van BNN trok 101.000 kijkers. In de kijkcijfertop van zaterdag vieren de Spelen echter hoogtij.

FC Gay veroverde dan ook geen plek bij de 25 best bekeken programma's, blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. De thema-avond deed desondanks aardig wat stof opwaaien, vooral na uitspraken van Frank de Boer.

De Ajax-trainer zei onder meer dat een homo 'een slechtere motoriek heeft normaal gesproken', een uitspraak die De Boer veel kritiek opleverde. De ex-voetballer kwam nog voor de uitzending terug op zijn uitspraak en beweerde dat die uit zijn verband was gerukt. "Voetbal is van iedereen, ook van homo's."

Zwemster Ranomi Kromowidjojo trok met haar gouden race 32 keer meer kijkers dan FC Gay. De finale van de vijftig meter vrije slag, die Kromowidjojo haar tweede gouden plak opleverde, trok zaterdag bijna 3,3 miljoen kijkers. De hele kijkcijfertop tien bestaat uit verslagen van en programma's rond de Olympische Spelen.