Duitser mishandelt 10-jarige waterballongooier

Een 42-jarige Duitser heeft donderdag in Breukelen een 10-jarige jongetje mishandeld die een waterballon tegen zijn auto had gegooid. De man greep hem onder meer in zijn nek, scheurde zijn shirt en kieperde tot slot een emmer water over de jongen heen.

Het slachtoffer was met drie vriendjes aan het spelen op de Karel Doormanweg door met waterballonnen tegen een boom te gooien. Een van de projectielen miste echter en raakte de auto van de passerende Duitser. De man stopte direct, rende op de jongens af en pakte het slachtoffer in zijn nek.

De jongen viel op de grond, waarna de man hem aan zijn shirt overeind trok. De jongen kwam nog enkele keren ten val en kreeg vervolgens een emmer water over zich heen. Hij raakte tijdens het incident lichtgewond aan zijn nek, knie en rug.

De politie kon de Duitser even later bij een supermarkt aan de Karel Doormanweg aanhouden. Zijn 43-jarige vrouw probeerde dat te verhinderen en schold de agenten uit. Om de zaak niet verder te laten escaleren werd zij niet gearresteerd.

Dat bleek later een vergissing van de politie. De vrouw kwam naar het bureau en dreigde 'alles kapot te maken'. Toen ze vervolgens met een baksteen verscheen werd ze alsnog aangehouden. Daarbij verzette ze zich hevig en beet ze een agent in zijn arm.

De vrouw zit nog vast. De man is donderdagavond weer vrijgelaten.