The Flexican doet aangifte tegen politie

The Flexican is van plan aangifte te doen tegen de politie. De dj werd zaterdagnacht in Eindhoven opgepakt nadat hij het aan de stok had gekregen met de politie. Rapper Sef, met wie The Flexican eerder die avond had opgetreden, liet eerder al weten dat er rake klappen zijn uitgedeeld door de agenten.

"Nadat verschillende getuigenverklaringen zijn vergeleken met die van Sef en The Flexican is in overleg met advocaat Yehudi Moszkowicz besloten om tegen politie Eindhoven aangifte te doen bij het openbaar ministerie van dit buitenproportionele en onnodige politieoptreden", laat The Flexicans management weten via Facebook.

Volgens zijn management is The Flexican, die eigelijk Thomas Goethals Ligthart heet, 'ernstig mishandeld'. De dj zou zijn geraakt door een politieauto, waarna agenten direct verbaal en fysiek geweld gebruikten. Hierbij heeft hij letsel opgelopen. Op foto's die door rapper Sef online zijn gezet is te zien hoe de benen en het gelaat van The Flexican onder de blauwe plekken zit.

Op de video die gisteren verscheen was al te zien hoe politie met honden, paarden en de wapenstok verhinderde dat mensen het voorval konden filmen. Toch was duidelijk te zien dat de politie veel geweld en machtsvertoon gebruikte.

The Flexican heeft door het incident in ieder geval één optreden in het buitenland moeten afzeggen.