Paul McCartney luidt Olympische Spelen in

Paul McCartney heeft vrijdagavond de Olympische Spelen ingeluid. Tijdens de openingsceremonie in het Olympisch Stadion in Londen speelde de Britse muzikant nadat het olympisch vuur was aangestoken. Ook de band Arctic Monkeys trad op. Voetballer David Beckham had de eer het olympisch vuur naar het stadion te brengen.

Onder de tienduizenden toeschouwers was onder meer de Britse koningin Elizabeth, zij opende de Olympische Spelen. Naast de Britse prins William en zijn vrouw Catherine zaten ook kroonprins Willem-Alexander en prinses Máxima in het publiek.

Ook onder anderen de Britse muzikant Mike Oldfield had een aandeel in het evenement, hij begeleidde met zijn gitaar een toneelspel. Rapper Dizzee Rascal bracht zijn hit Bonkers ten gehore. Ook acteurs Rowan Atkinson en Daniel Craig speelden een rol in het spektakel.

Ook het Londense Hyde Park stond vrijdag in het teken van de opening van de Olympische Spelen. Tijdens een concert traden Duran Duran, Snow Patrol, Stereophonics en Paulo Nutini op.