[EL] Uitslag Inter Turku - FC Twente

FC Twente heeft zich eenvoudig geplaatst voor de derde voorronde van de Europa League. De Tukkers speelden het eerste duel in Enschede nog met 1-1 gelijk tegen Inter Turku, maar lieten er in de return in Finland geen gras over groeien: 0-5. De volgende tegenstander is het Tsjechische FK Mladá Boleslav of Thór Akureyri uit IJsland.

Twente ging in de uitwedstrijd tegen Inter Turku verder waar het in eigen huis gebleven was: aanvallen. Waar vorige week de ballen er niet in vlogen was het deze week al na enkele minuten raak. Eerst verlengde Fer een vrije trap van Chadli, waarna Plet niet veel later op aangeven van Tadic de 0-2 aantekende. Nog voor rust krulde Fer met zijn tweede goal van de avond de wedstrijd in het slot.

Na rust zocht Twente wederom veelvuldig de aanval. Er volgden nog vele kansen, waarvan Chadli er uiteindelijk nog twee wist te benutten. De 4-0 van de Belg betekende de 200e goal van Twente in Europees verband. De eerste Europese treffer van de Tukkers werd in 1969 gemaakt door Epi Drost.