Watersporter zwaargewond bij speedbootbotsing

Een 24-jarige watersporter uit Hardinxveld is dinsdagavond ernstig gewond geraakt tijdens een botsing van twee speedboten. De man is zwaargewond naar een ziekenhuis gebracht.

Het incident gebeurde rond 21.00 in de Crobsewaard bij het Gelderse Haaften. Het slachtoffer zat in een band die aan een touw was bevestigd toen de twee speedboten botsten. Waterskiën en vergelijkbare activiteiten zijn daar niet toegestaan.

Tegen beide schippers is proces-verbaal opgemaakt voor het veroorzaken van de aanvaring. Er was geen alcohol in het spel, meldt de waterpolitie, die een onderzoek instelt naar de precieze toedracht.

De 23-jarige vrouw uit Asperen die de boot bestuurde waar het slachtoffer door werd voortgetrokken sleepte nog een band mee. Degene die daarop zat kon op tijd van de band springen en is niet geraakt door de speedboot.

De andere schipper, een 22-jarige man uit Haaften, verklaarde de speedboot en de waterskiër te laat te hebben gezien, mogelijk door de lage stand van de zon of de schittering op het water. Hij kreeg ook een proces-verbaal voor het varen zonder vaarbewijs.