Nintendo lijdt meer verlies dan verwacht

Het kwartaalverlies van Nintendo is tien miljoen euro groter dan verwacht. Het Japanse gamebedrijf heeft woensdagochtend een verlies van 182 miljoen euro bekendgemaakt. Nog altijd wordt er geen winst gemaakt op de Nintendo 3DS, waarvan het bedrijf vrijdag een nieuwe versie op de markt brengt.

Ondanks de negatieve kwartaalcijfers denkt het bedrijf het gebroken boekjaar volgend jaar maart af te sluiten met een winst van 211 miljoen euro. Topman Iwata liet de gamewebsite Gamasutra vorige week weten dat de Nintendo 3DS zeer spoedig winstgevend is dankzij de dalende inkoopprijs van verschillende onderdelen.

Ook Nintendo merkt dat de verkoop van computerspellen niet meer zo veel oplevert als voorheen. Ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar heeft het bedrijf 95 miljoen euro minder binnengehaald met de verkoop van games.

Volgende maand zet de gamegigant hoog in met New Super Mario Bros 2 voor Nintendo 3DS. Dit spel ligt dan niet alleen in de winkel, maar zal ook tegen betaling te downloaden zijn. Daarnaast brengt het bedrijf dit jaar een nieuw deel in de Professor Layton-reeks op de markt en wordt de Wii U verwacht.


Nintendo lijdt meer verlies dan verwacht (Foto: Novum)