Mariah Carey ontvangt award van muziekindustrie

Mariah Carey wordt geëerd met de Icon Award tijdens de BMI Urban Awards. De prijs is bestemd voor 'artiesten die een unieke en onuitwisbare invloed hebben gehad op hele generaties muzikanten', zegt Broadcast Music Inc., de auteursrechtenorganisatie die de prijs uitdeelt.

De 42-jarige zangeres scoorde wereldwijd hits als All I Want for Christmas Is You, I'll Be There, Without You en We Belong Together.

Carey is momenteel bezig met het haar nieuwe album. De eerste single van de nieuwe cd komt binnenkort uit. "Mijn nieuwe single heet Triumphant (Get 'Em) ft. Rick Ross & Meek Mill", twitterde de zangeres afgelopen weekeinde. "Ik heb het geschreven toen ik door een moeilijke periode ging en het hielp me om er door heen te komen. Wanneer je het hoort, moet je goed letten op de tekst."

De awards van Broadcast Music Inc., de Amerikaanse tegenhanger van Buma/Stemra, worden op 7 september in Beverly Hills uitgereikt. Eerdere winnaars van de Icon Award zijn onder meer Snoop Dogg, The Jacksons en The Bee Gees.


Mariah Carey ontvangt award van muziekindustrie (Foto: Novum)