Feest op Roze Maandag is losgebarsten

Met de aankomst van een speciale feesttrein vanuit Amsterdam is maandag het startsein gegeven voor Roze Maandag, de populairste dag van de Tilburgse kermis. Tilburg verwacht zo'n driehonderdduizend bezoekers, zegt een woordvoerder van de gemeente.

De Roze Maandag Express reed van Amsterdam naar Tilburg. Volgens de NS hebben ruim 850 kermisgangers er gebruik van gemaakt. Na het arriveren van de trein werd om 13.00 uur op het Pieter Vreedeplein het startsein gegeven voor Roze Maandag. Daar waren een paar duizend mensen bij aanwezig.

Rond 18.00 uur wordt de 'tweede dienst' bezoekers verwacht: met mensen die overdag moeten werken. "Vanaf dan puilen de kroegen uit", zegt de woordvoerder.

De speciale roze camping die voor zondag- en maandagnacht is opgezet loopt nog niet zo goed, meldt de gemeente. Vorige week waren er vijftien van de 50 plekken geboekt en daar zijn in het weekend nog een of twee boekingen bijgekomen.

De kermiswethouder van Tilburg Joost Möller gaf vrijdag de aftrap voor de kermis. Het evenement duurt tot en met zondag. In totaal worden net als eerdere jaren ongeveer een miljoen bezoekers verwacht gedurende de tien dagen.