Automobilist knalt tegen gevel cafetaria

Een 20-jarige Tilburger is zondagnacht met zijn auto tegen de voorgevel van een cafetaria in zijn woonplaats gereden. De gevel raakte ontzet. De bewoners van de bovenverdieping van het pand moesten uit voorzorg hun woning verlaten, meldt de politie maandag.

Agenten zagen de Tilburger rond 02.00 uur op de Hart van Brabantlaan met zeer hoge snelheid rijden. De man reed met 100 kilometer per uur een dertigkilometerzone in. In dat gebied liepen veel bezoekers van de Tilburgse kermis. De agenten besloten de man op een afstand te volgen.

De man reed vervolgens de afgesloten Diepenstraat in, waar hij tegen de voorgevel reed. De auto raakte zwaar beschadigd. Een van de fietsenrekken die voor de cafetaria stond, was uit de grond gereden en lag zwaar beschadigd onder de auto.

De man wist zelf uit zijn wagen te komen en stond te bellen toen de agenten hem inrekenden. Hij verklaarde dat hij nog harder was gaan rijden toen hij had gezien dat de politie hem volgde. In de Diepenstraat was hij de macht over het stuur verloren. De Tilburger heeft zijn rijbewijs moeten inleveren. De auto is in beslag genomen.