Madonna lapt waarschuwingen weer aan haar laars

Madonna heeft dit weekeinde wederom bewezen lak te hebben aan waarschuwingen. De Queen of Pop trok tijdens een concert in Edinburgh gewoon haar nepvuurwapens, ondanks een sommatie van de plaatselijke politie.

De politie had Madonna gevraagd niet met nepwapens te gaan zwaaien tijdens haar concert, schrijven verschillende Britse media. Het verzoek zou gedaan zijn voor de schietpartij in een Amerikaanse bioscoop, maar na het bloedbad werd nogmaals druk uitgeoefend op de Queen of Pop.

"Madonna en haar dansers met nepwapens op het podium is altijd al bewijs van slechte smaak, maar de gebeurtenissen in Colorado maken het nog erger", vertelt een woordvoerder van de organisatie Mothers Against Guns aan een lokale krant. "Ze zou beter moeten weten."

Madonna verzorgde zaterdag haar eerste show in Schotland. Hoewel ze met plastic kalasjnikovs en neppistolen zwaaide, greep de politie niet in. De Queen of Pop trekt met haar MDNA-tournee door Europa en veroorzaakt aardig wat ophef.

Ze werd na haar concert in Parijs aangeklaagd door de Franse partij Front National omdat ze partijvoorzitter Marine Le Pen vertoonde met een hakenkruis op haar hoofd. Ook laat ze geregeld intieme lichaamsdelen zien, zo waren beide borsten en haar billen al live te bewonderen.