Burgemeester Waalre vindt herbouwdiscussie te vroeg

Het is nog veel te vroeg om te praten over een nieuw gemeentehuis in Waalre. Burgemeester Henri de Wijkerslooth is niet blij dat fractievoorzitters zich al hebben uitgelaten over dat onderwerp. "Ik ben daar niet blij mee", zegt hij tegen Omroep Brabant. "Wij zijn nog in onderhandeling met de verzekeraar en het gaat om zulke grote bedragen."

"We moeten daar geen politiek thema van maken", vindt de burgemeester. De gemeente is volgens hem goed verzekerd, maar er wordt nog onderhandeld over de dekking.

Het monumentale gemeentehuis brandde woensdag af. De ambtenaren kunnen vanaf komende week weer aan de slag in het kantorenpark Diepenvoorde in Aalst.

Een meerderheid van de gemeenteraad vindt dat een nieuw gemeentehuis niet per se op dezelfde plek hoeft te komen als het afgebrande pand. Een meerderheid wil het monumentale deel herstellen, maar niet tegen elke prijs, lieten de fractievoorzitters weten aan de regionale omroep.

GroenLinks heeft geopperd inwoners en bedrijven mee te laten betalen aan een nieuw gemeentehuis. De Wijkerslooth vindt dat 'heel sympathiek, maar veel te vroeg'.