Zwarte Cross verwelkomt miljoenste bezoeker

Zwarte Cross heeft op de laatste dag van het festival de grens van een miljoen bezoekers bereikt. 's Werelds grootste motorcrossspektakel, waar dit jaar artiesten als Normaal en Di-rect op de planken stonden, ging vrijdag in Lichtenvoorde van start. Het jaarlijkse evenement werd in 1997 voor het eerst georganiseerd.

"Hoera! Hoera! De miljoenste Zwarte Cross-bezoeker is binnen", meldt de organisatie op Facebook. "Mandy Zwart uit Sandpoort, van harte gefeliciteerd." De gelukkige mag het festival, waar vorig jaar ruim 152.000 mensen op afkwamen, de rest van haar leven gratis bezoeken.

De politie heeft dit weekend acht aanhoudingen verricht tijdens de zestiende editie van het festival. Een van hen had zijn geslachtsdeel laten zien. Twee anderen waren betrapt op het stelen van drank. Iemand die een spandoek had gestolen werd ook opgepakt, evenals een man die een beveiliger had mishandeld. De arrestanten kregen een proces-verbaal en mogen niet meer op het festivalterrein komen.

De politie controleerde zaterdagavond op de wegen rondom de Zwarte Cross 669 automobilisten op rijden onder invloed. Vijf bestuurders hadden te veel gedronken en zijn aangehouden.