Roelvink wordt badmeester in schoonspringprogramma

Dries Roelvink krijgt een bijzondere rol in het programma waarin bekende Nederlanders gaan schoonspringen. De 53-jarige zanger heeft geprobeerd van de hoge duikplank af te gaan, maar durfde niet te springen. Roelvink gaat daarom als 'een soort badmeester' optreden in Sterren Springen op Zaterdag.

"Ik ging op de hoogste duikplank staan, totdat er allemaal kinderen achter me zeiden: meneer ga er nou eens af. Toen ben ik met het trappetje weer naar beneden gegaan", bekent Roelvink aan Novum Nieuws. "Toen ging ik naar de duikplank van vijf meter, maar ook daar durfde ik niet van af."

Vervolgens ging de zanger met SBS in conclaaf over een mogelijke andere rol in het nieuwe programma. "Ik word waarschijnlijk een soort badmeester, een scheidsrechter, een sidekick van presentator Gerard Joling." Roelvink is blij dat hij niet hoeft te oefenen op salto's en schroeven. "Maar mijn gele zwembroek doe ik natuurlijk wel aan."

Onder anderen Thomas Berge, Justine Pelmelay en Patty Brard zijn al aan het oefenen. Roelvink denkt te weten wie er hoge ogen gaat gooien. "Yuri van Gelder lijkt me een goede schoonspringer, hij heeft het postuur van een sportman." Jaap Amesz, beter bekend als Terror Jaap, gaat het volgens de zanger minder goed doen. "Yuri is in ieder geval beter dan Terror Jaap. Jaap maakte een onvoorstelbare plons, het leek net een tsunami."