[EL] Uitslag FC Twente - Inter Turku

FC Twente is er niet in geslaagd om het eerste duel in de tweede voorronde van de Europa League te winnen van Inter Turku. De Tukkers speelden in eigen huis met 1-1 gelijk. Volgende week wacht in Finland de return.

Twente begon goed aan het duel tegen Turku en had in het eerste half uur enkele goede kansen. Zo wist Diallo een inzet van Plet van de lijn te halen en miste een kopbal van Plet richting. Waar de ploeg van Steve McClaren niet scoorde deed oud-NAC'er Pim Bouwman dat aan de andere zijde wel. Hij knalde de bal vanaf de rand van de zestien meter achter Mihaylov.

Twente liet dit na rust niet op zich zitten en trok ten strijde. De Finnen richtten een muur op waar in de 66e minuut door Tadic een gat werd gevonden na een voorzet van Rosales. Enkele minuten later stuitte Chadli vanuit eenzelfde positie op doelman Reponen. Verder dan enkele kansen kwamen de Tukkers niet meer en mochten in de slotfase nog van geluk spreken dat een schot van Kauko de handen van Mihaylov op zijn weg trof.

FC Twente-speler Edwin Gyasi met Turku-speler Daniel Antunez (Foto: Pro Shots)

FC Twente

1 - 1

Inter Turku

66' Tadic    38' Bouwman

Gele kaart: Reponen, Aho (Inter Turku)

Stadion: Grolsch Veste, Enschede