Drontenaar wilde woning opblazen

De man uit Dronten die dinsdag door een arrestatieteam uit zijn woning werd gehaald, heeft ondanks dat zijn 2-jarige kleindochter ook in het pand was de gaskranen opengedraaid en geprobeerd brand te stichten. De man gooide ook messen naar agenten. Familie kon het kind ongedeerd uit de woning halen, meldt de politie woensdag.

De 47-jarige man had rond 17.00 uur ruzie gekregen met een taxichauffeur, die hij weigerde te betalen. Gearriveerde agenten werden door hem bedreigd met een ijzeren staaf. De Drontenaar vluchtte daarop zijn woning aan de Koggestraat in, waar ook het 2-jarige meisje zich bevond.

De man kwam daarna nog wel een paar keer naar buiten, waarbij hij de ijzeren staaf gericht naar een van de agenten gooide. Kort daarop wierp de man ook een aantal messen richting agenten. Ze bleven ongedeerd.

Politieonderhandelaars kregen de man zover familieleden de woning te laten betreden om het meisje er weg te halen. Toen dat eenmaal was gebeurd, pakte het arrestatieteam de man op. Onderzoek wees uit dat de gaskranen in het huis bleken te zijn opengedraaid. Ook werden sporen van brandstichting aangetroffen.

De man is als hulpbehoevende bekend bij de politie. Als het strafrechtelijke gedeelte is afgerond wordt hij overgedragen aan hulpverleners.