Ex-directeur Gelredome vecht vonnis aan

De oud-directeur van het Gelredome gaat in beroep tegen zijn veroordeling tot twaalf jaar cel voor de moord op zijn vrouw. Dat bevestigt het Openbaar Ministerie in Arnhem dinsdag. Het OM, dat vijftien jaar had geëist, stelt mogelijk ook beroep in en beraadt zich nog, laat een woordvoerder weten.

Jasper van A. werd op 5 juli veroordeeld. De rechtbank in Arnhem acht bewezen dat hij eind november een kussen op het gezicht van zijn echtgenote drukte nadat hij haar eerst met een honkbalknuppel had geslagen.

De 47-jarige man belde de politie met de mededeling dat hij zijn vrouw had gedood. In de woning van het echtpaar in Arnhem-Zuid troffen agenten het 45-jarige slachtoffer zwaargewond aan. Ze overleed een dag later in een ziekenhuis. Het echtpaar had sinds enkele maanden relatieproblemen.

De rechtbank oordeelde dat sprake was van voorbedachte rade, omdat Van A. zich op diverse momenten had kunnen bedenken. Omdat echter niet is gebleken dat de moord ruim van tevoren is beraamd en zorgvuldig is voorbereid, ligt de misdaad dicht bij doodslag, aldus de rechtbank. Ook het feit dat de man zwaar gebukt gaat onder wat hij heeft aangericht werd meegewogen bij het bepalen van de strafmaat.