Yahoo kaapt CEO weg bij rivaal Google

Yahoo wil weer een rol van betekenis gaan spelen en trekt daarom Marissa Mayer aan als bestuursvoorzitter. Mayer was de afgelopen dertien jaar werkzaam bij concurrent Google. Daar was ze in 1999 de twintigste werknemer. Mayer, die dinsdag begint, is de vijfde bestuursvoorzitter van Yahoo in vijf jaar.

De afgelopen dertien jaar werkte Mayer onder Google-oprichters Larry Page en Sergey Brin. Net als haar voorgangers heeft Mayer, die niet eerder aan het roer stond van een bedrijf, de taak met een effectieve strategie te komen waarmee Yahoo de strijd kan aangaan met Google en Facebook.

Bij Google heeft Mayer de twee oprichters Page en Brin geholpen om met slimme zoektechnologie Yahoo te slim af te zijn toen haar nieuwe werkgever nog groter was. Nu is de jaaromzet van Yahoo ongeveer net zo groot als een maand omzet voor Google. Mayer was verantwoordelijk voor Gmail, Google Maps en Google News.

De vorige topman van Yahoo, Scott Thompson, moest twee maanden geleden vertrekken omdat hij in zijn cv gelogen had. In de biografie van de algemeen directeur, die onder meer op de website van Yahoo was te lezen, stond dat Thompson een bachelorgraad heeft in informatica. Die heeft hij echter nooit behaald.


Yahoo kaapt CEO weg bij rivaal Google (Foto: Novum/AP)