Glennis Grace wilde opnieuw beginnen in VS

Glennis Grace dacht er serieus aan Nederland te verruilen voor een leven in de Verenigde Staten. De 34-jarige zangeres hoopte daar haar grote doorbraak te beleven, iets wat in Nederland maar uitbleef. Vorig jaar was het dan toch raak en had ze haar eerste grote hit te pakken met haar versie van Volumia's Afscheid.

"Weet je, als ik niet op tijd was doorgebroken was ik niet eens meer in Nederland geweest", doet Grace dinsdag uit de doeken in De Telegraaf. "Ik heb serieus overwogen naar Amerika te gaan, om daar van onderaf te beginnen en op pleintjes te zingen." Ze kan inmiddels de Amsterdamse Heineken Music Hall vullen en geeft daar op 15 september een concert.

Sinds haar verkrachting van Volumia's Afscheid had ze ook een hit te pakken met Wil Je Niet Nog Een Nacht, een duet met Edwin Evers. De geruchten dat ze iets met elkaar hebben vinden de twee lachwekkend. "We moeten er samen om lachen", zegt de zangeres. "Je ziet mensen kijken als wij met z'n tweeën een hapje eten. Hoewel, dat komt nauwelijks voor. Want we zitten voornamelijk in de studio."