Londense burgemeester had Springsteen laten spelen

Als het aan de Londense burgemeester Boris Johnson had gelegen, had Bruce Springsteen zaterdag gewoon zijn set af mogen maken. Het concert dat The Boss gaf, werd afgekapt door de organisatie van het festival Hard Rock Calling. Die zette zijn microfoon uit.

"Dat lijkt mij een te streng besluit", reageert de flamboyante Johnson zondag op het voorval. "Dat zal tijdens de Olympische Spelen niet gebeuren. Als ze het mij hadden gevraagd, had ik gezegd: jam in Godsnaam!"

Het optreden van Springsteen werd afgebroken in verband met een avondklok. The Boss stond al zo'n drie uur op het podium toen hij Paul McCartney uitnodigde voor een toegift. De heren kregen niet de kans het publiek te bedanken, omdat de festivalorganisatie vreesde voor geluidsoverlast.

Steven Van Zandt, gitarist van Springsteens E-Street Band, spreekt schande van het incident. "Engelse agenten zijn kennelijk de enigen die niet nog een nummer van Bruce Springsteen en Paul McCartney wilden horen", schreef de muzikant op Twitter. "En dat op een zaterdagavond! Wie stoorden we? We koesteren geen wrok, maar vinden het jammer voor onze fans. Het is een rare regel van de lokale politiek."