CC2012: Twilight-panel discussieert over reboot

Is er een mogelijkheid tot een Twilight-reboot? Met The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2 nog in post-productie is er tijdens de Comic-Con door hoofdrolspelers Robert Pattinson en Kristen Stewart over gesproken.

Eerder gingen er geruchten dat Lionsgate en Summit na de laatste film door willen gaan met het verhaal. Hoe dit gaat gebeuren is nog onbekend, maar een deel van de cast dacht na over een reboot. Naast de eerdergenoemde hoofdrolspelers zaten ook Taylor Lautner en Mackenzie Foy aan tafel.

"Ik denk dat het geweldig gaat worden. Ik vind het wel leuk om te zeggen dat ik medelijden heb met de persoon die mijn rol moet spelen", zo grapt Pattinson. Stewart lijkt minder te porren voor een reboot. Ze geeft aan dat het einde zoals het nu is voor haar goed is. "Ik sta wel open voor het idee. Ik ben benieuwd wat het gaat worden." Twiight-auteur Stephenie Meyer zat ook in het panel. Ze zei dat een reboot tussen nu en twintig jaar niet wordt verwacht, maar geeft toe dat 'het interessant is, maar erg lastig gaat worden.' Wellicht wordt dan het gehele verhaal vanuit het perspectief van glittervampier Edward verteld. Meyer: "Bella haar verhaal is definitief verteld. Het is klaar."

Naast het filosoferen over wat zou kunnen zijn is er nog genoeg ruimte om te dollen. Pattison grapt over een gevecht tussen Edward en Bella die, als ze zouden scheiden, het zoals Mr. & Mrs. Smith tegen elkaar zouden opnemen. "Ik trek jouw hoofd er volledig af."