Meer politie in avonduren tijdens ramadan

Agenten in Den Haag zijn tijdens ramadan in de avonduren meer op straat te vinden. Dat is voor het eerst, laat een woordvoerder van de politie vrijdag weten. "Net als bij andere grote evenementen als een EK voetbal of tijdens Koninginnenacht treffen wij ook maatregelen voor de ramadan."

"Er worden echter niet meer agenten ingezet, maar ze worden op andere tijden ingezet", meldt de woordvoerder. Ook worden Haagse wijken waar meer mensen ramadan vieren beter in de gaten gehouden.

Ook in Utrecht gaan tijdens ramadan 's avonds na het verbreken van het vasten meer agenten de straat op. Volgens een woordvoerder gebeurde dat in voorgaande jaren ook al. "Omdat in de avonduren meer levendigheid op straat is tijdens de ramadan, zetten wij daar extra mensen neer." Om hoeveel mensen het exact gaat is niet bekend.

Omdat de islamitische vastenmaand dit jaar op 20 juli begint, valt die dit jaar precies samen met de zomervakantie. "Vanwege de hitte in Marokko wordt verwacht dat meer mensen in Nederland blijven, maar daar wordt dit jaar geen extra rekening mee gehouden wat betreft de politie-inzet", meldt de politiewoordvoerder in Utrecht.

De politie in Rotterdam laat weten haar inzet niet aan te passen tijdens ramadan.