Hannibal houdt Mads Mikkelsen uit Thor 2

De Deense acteur Mads Mikkelsen heeft geen tijd voor superheldenfilm Thor 2. "Dat gaat helaas niet door", zegt de acteur voor de camera van Novum Nieuws. "Ik had een gesprek met de filmmakers, maar het kwam een beetje te laat." Hij moet de film laten schieten vanwege zijn rol in de Amerikaanse tv-serie Hannibal.

Mikkelsen kwam in mei in beeld als slechterik in Thor 2. "Alles kwam tegelijk en nu gaat het voor mij niet door." Chris Hemsworth keert voor het vervolg op de superheldenfilm terug in de hoofdrol van de Noorse dondergod.

De Deen, bekend als slechterik uit de Bondfilm Casino Royale, verheugt zich op zijn rol als Hannibal Lecter. "Ik vind hem niet psychotisch, ik vind hem aardig", aldus de 46-jarige Mikkelsen, die de kannibaal niet echt een slechterik vindt.

"Het is maar hoe je hem bekijkt", zegt hij cryptisch. "Je moet je personage verdedigen op een bepaalde manier. Je hoeft hem niet aardig te vinden, maar ik vind hem wel aardig." Toch zou Mads geen biertje met Hannibal gaan drinken. "Ik zou niet graag naar zijn diners gaan, nee."

De carrière van de Deense acteur zit flink in de lift. Hij won dit jaar de prijs voor Beste Acteur van het Filmfestival van Cannes voor zijn rol in het drama Jagten en heeft nog twee Hollywoodproducties in de planning.

Mikkelsen is in Nederland voor de opnames van de internationale roadmovie Move On, die wordt geregisseerd door Asger Leth. Ook Yolanthe Sneijder-Cabau heeft een rolletje in die film, die nog dit jaar in ieder geval op internet te zien zal zijn.


Hannibal houdt Mads Mikkelsen uit Thor 2 (Foto: Novum)